Return Of The Vampire – Mercyful Fate – Return Of The Vampire

CD, CDr, Casette, DVD, Master Tape, Vinyl

Op tienjarige leeftijd nam zijn vader hem mee naar een concert van Deep Purple in Kopenhagen. Hierdoor sloeg ‘de return Of The Vampire – Mercyful Fate – Return Of The Vampire metal microbe’ snel over op Lars.

Hij luisterde ook naar de pas opgekomen Britse heavy-metalbands Motörhead en Judas Priest. Hij verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Los Angeles. Na een advertentie in een lokaal krantje, The Recycler, kwam hij in contact met James Hetfield. Samen creëerden ze de populaire metalband Metallica. Zijn vader, Torben Ulrich, was een succesvol tennisspeler van eind jaren 40 tot begin jaren 80.

Ook vader Ulrich speelde muziek, namelijk jazz. Hij heeft onder andere samengewerkt met Stan Getz en Miles Davis. In december 1999 startte Lars Ulrich namens Metallica een rechtszaak tegen downloadsite Napster, waardoor hij nu gezien wordt als de man die de oorlog verklaarde aan het illegale downloaden van muziek. Ulrich heeft in geen enkele andere band gespeeld buiten Metallica, met uitzondering van een gastrol op het nummer Return of the Vampire 1993 van de Deense metalband Mercyful Fate. Hij schrijft zelf ook mee aan verschillende nummers van de band.

Hij is de enige samen met James Hetfield die vanaf het prille begin bij de band is. In 2010 speelde Ulrich een kleine rol in de film Get Him to the Greek. Hij is drie keer getrouwd geweest. Zijn eerste vrouw was de Engelse Debbie Jones. Hij scheidde in 2004 van Skylar Satenstein, met wie hij zeven jaar getrouwd was. Hij heeft twee zonen uit dit huwelijk. Ulrich mag zich eigenaar noemen van een aanzienlijke kunstverzameling, genoemd de Lars Ulrich Collectie.

In 2002 deed hij 27 schilderijen van de hand voor de som van 17 miljoen euro, waaronder werk van Asger Jorn en Jean-Michel Basquiat. Zie de categorie Lars Ulrich van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 feb 2018 om 20:23. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. He began playing guitar in 1977.